AMSTERDAM - Vandaag, 9 april 2021, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Veldzicht voor drie maanden gesloten. De sluiting geldt op grond van overtreding van de Opiumwet.


Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek is de woning aan de Veldzicht doorzocht. Daar werden handelshoeveelheden en resten cocaïne gevonden. Ook waren er verschillende materialen voor de verwerking en verpakking van drugs in de woning aanwezig. Daarnaast werden er een weegschaal, verbogen camera en chemicaliën gevonden. Uit de politierapportage blijkt dat de woning alleen werd gebruikt voor criminele doeleinden.

Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze verstoring van de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten de woning voor drie maanden te sluiten.