AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 15 november 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Veerstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Naar aanleiding van een incident in de woning aan de Veerstraat heeft de politie de woning doorzocht. Uit informatie van de politie blijkt dat in de woning een inwerking zijnde hennepkwekerij aanwezig was. Er zijn 180 hennepplanten en 16 assimilatielampen aangetroffen en de energie werd op illegale wijze afgenomen. Tevens blijkt uit onderzoek dat er vermoedelijk cocaïne, versnijdingsmiddelen en andere attributen ten behoeve van het fabriceren en/of verwerken van drugs in de woning lagen. Ook trof de politie een gevechtswapen aan.

De aanwezigheid van een hennepplantage en drugs in de woning kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen wordt de woning per direct voor drie maanden gesloten.