AMSTERDAM - Op maandag 10 augustus is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Van Abbestraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit politieonderzoek blijkt dat in de woning een inwerking zijnde hennepkwekerij is aangetroffen. In de woning zijn honderden hennepplanten gevonden en attributen zoals assimilatielampen, een luchtafzuigsysteem, ventilator, drugspers, geldtelmachine en sealapparaten ten behoeve van een kwekerij. In de bijbehorende schuur van de woning trof de politie een veerdrukwapen aan.

De aanwezigheid van een wapen, grote hoeveelheden drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.