AMSTERDAM - Vrijdag 8 november 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Valkenburgerstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Gemeentewet.

Naar aanleiding van politie informatie over invoer van verdovende middelen vanuit Colombia naar Nederland is er een doorzoeking geweest bij de woning. Tijdens de doorzoeking is in totaal 8.281.220 euro aan contant geld aangetroffen, verdeeld over verschillende koffers. Vermoedelijk zijn de contanten afkomstig van de handel in verdovende middelen en is het vervolgens bestemd voor de uitbreiding van de handel. Ook werd de woning feitelijk niet bewoond.

De aanwezigheid van een dergelijk groot geldbedrag in een woning kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.