AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 12 december, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Uiterwaardenstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage blijkt dat in de woning verschillende soorten drugs zijn aangetroffen en goederen ten behoeve van handel in drugs. Er is onder andere ruim circa 17 gram MDMA gevonden, 47 gram hennep, 8 gram cocaïne, 8 gram ketamine gevonden. Ook zijn tijdens het doorzoeken van de woning een aantal telefoons gevonden, een ploertendoder, 9 mm patroon en een contant geldbedrag van circa 2600 euro en 2000 aan contante Engelse ponden. In de woning is eerder dit jaar ook drugs aangetroffen.

De aanwezigheid van drugs in de woning, de wapens en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.