AMSTERDAM - Op vrijdag 24 januari is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Tweede Weteringsdwarsstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Naar aanleiding van een aanhouding door de politie, is de politie een onderzoek gestart in de woning van de aangehouden persoon. Er is onder andere een grote hoeveelheid aan contanten gevonden, meerdere kogelpatronen, zakken met hennep, meerdere pillen en diverse verdovende middelen. Ook zijn er attributen aangetroffen die gebruikt worden voor de verwerking en verpakking van verdovende middelen.

De aanwezigheid van drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.