AMSTERDAM - Op dinsdag 29 december is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Theodoor van Hoytemastraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit politie informatie blijkt dat er sprake is van ernstige en langdurige drugsoverlast vanuit de woning. Bij twee doorzoekingen zijn in korte tijd handelshoeveelheden harddrugs, benodigdheden om drugs te maken, illegaal vuurwerk en een stroomstootwapen aangetroffen. In de woning vond de politie onder andere GHB, XTC pillen, amfetamine, LSD en versnijdingsmiddelen. Ten aanzien van de woning zijn er, naast de doorzoekingen, veel (overlast)meldingen gedaan bij de politie. Gezien de feiten en omstandigheden levert het geopend blijven van deze woning een gevaar op voor de openbare orde. Ook moet voorkomen worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in het handelen in drugs.

De aanwezigheid van deze hoeveelheden drugs in de woning en de aangetroffen goederen maakt een inbreuk op de openbare orde. Ook levert deze situatie tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.