AMSTERDAM - Vandaag, 12 maart 2021, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Solitudolaan gesloten. Op grond van overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

Naar aanleiding van meldingen door omwonenden over een henneplucht stelde de politie een onderzoek in naar de woning aan de Solitudolaan. Daar trof de politie een hennepplantage aan. Daarnaast zijn er meerdere assimilatielampen, ventilatoren en koolstoffilters gevonden. De energie voor de plantage werd illegaal afgetapt. De woning was volledig ingericht als zijnde een hennepplantage en werd feitelijk niet bewoond.

De aanwezigheid van een hennepplantage kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Het open blijven van de woning levert dan ook een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Om dit onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten om de woning voor drie maanden te sluiten.