AMSTERDAM - Vandaag, 3 februari 2021, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Rijnlandlaan gesloten. De woning wordt voor drie maanden gesloten op grond van overtreding van de Opiumwet.

Naar aanleiding van een eerdere doorzoeking van een voertuig, stelde de politie onderzoek in naar de woning aan de Rijnlandlaan. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan zonder hennepplanten. Wel zijn er meerdere assimilatielampen, koolstoffilters en slakkenhuizen aangetroffen en werd de energie voor de kwekerij illegaal afgenomen. Uit het politieonderzoek blijkt dat er niemand staat ingeschreven op het adres en de woning in zijn geheel werd gebruikt als zijnde een hennepkwekerij.

Het hebben van bepaalde voorwerpen of stoffen die, vanwege de aard en hoeveelheid of gezien de onderlinge combinatie, geschikt zijn om drugs te bereiden, te bewerken of zijn bedoeld voor grootschalige hennepteelt zijn strafbare voorbereidingshandelingen. Dit soort voorbereidingshandelingen kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze verstoring van de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten de woning voor drie maanden te sluiten.