AMSTERDAM - Vrijdag 18 oktober 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan het Recht Boomssloot gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage van 23 september 2019 blijkt dat in de woning verschillende soorten harddrugs, een grote hoeveelheid aan verpakkings- en gebruikersmaterialen en andere goederen zijn aangetroffen ten behoeve van het produceren van en handel in drugs. Uit het laboratorium forensisch opsporingsonderzoek is gebleken dat er onder andere 256 gram en 98 tabletten MDMA, 260 gram metamfetamine, 54 gram amfetamine, 107 gram cocaïne en 61 ml GHB in de woning lag.

De aanwezigheid van, bewerking van en handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde. De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.