AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 12 mei, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Pontsteiger gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Gemeentewet.

Uit het politieonderzoek blijkt dat in de woning 200.000 euro aan contant geld is aangetroffen, en PGP-encryptietelefoons, een geldtelmachine, sealapparaat, een jammer, gebruikershoeveelheid softdrugs en een vuurwapen met bijbehorende munitie. Tijdens onderzoek werd ook dure kleding gevonden die naar schatting een minimale waarde hebben van circa 10.000 euro. Voorafgaand aan de doorzoeking in de woning is in de parkeerplaats van het appartementencomplex een voertuig gecontroleerd waarin twee tassen met daarin circa 485.000 euro aan contanten zijn aangetroffen. Ook werd de woning feitelijk niet bewoond.

De aanwezigheid van drugs, wapens en grote hoeveelheden contant geld vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Uit het onderzoek blijkt dat deze woning wordt gebruikt als doorvoerwoning. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.