AMSTERDAM - Op 31 augustus 2018, is op last van de burgemeester een woning aan de Pieter Nieuwlandstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage van 7 augustus jl. blijkt dat vanuit de woning wordt gedeald en gehandeld in verdovende middelen. In de woning is ruim 500 gram heroïne aangetroffen en een contant geldbedrag van € 15.000. Ook zijn er meerdere tassen met een grote hoeveelheid gevouwen witte envelopjes waarvan bekend is dat deze gebruikt worden om verdovende middelen in te verkopen.

De aanwezigheid van harddrugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. De aanwezigheid van (vuur)wapens in een woning kan leiden tot onveiligheid vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminelen en tast het veiligheidsgevoel van omwonenden aan. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen wordt de woning per direct voor drie maanden gesloten.