AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 13 september, is op last van burgemeester Halsema een woning aan het Ochtenhof gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Gemeentewet.

Uit de politierapportage van 16 augustus 2019 blijkt dat de politie naar aanleiding van een plofkraak in Duitsland meerdere panden heeft doorzocht. Eén van deze panden betrof de woning aan de Ochtenhof. Bij doorzoeking van de woning werden materialen in de berging van de woning gevonden die gebruikt kunnen worden om explosieven ten behoeve van het voorbereiden en uitvoeren van plofkraken te maken.

Voor de doorzoeking moesten meerdere woningen worden ontruimd in verband met explosiegevaar. De daders van plofkraken gebruiken zware explosieven zonder rekening te houden met mogelijke gevolgen voor passanten en omwonenden. Dit veroorzaakt onrust.

De aanwezigheid van grondstoffen voor explosieven in een appartementencomplex is gevaarlijk en levert een ernstige verstoring op van de openbare orde. Om deze ernstige verstoring van de openbare orde te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.