AMSTERDAM - Vandaag, maandag 20 maart 2017, is op last van burgemeester Van der Laan een woning aan de Noorderbreedte in Amsterdam Noord gesloten. De sluiting van de woning is op grond van de Opiumwet en artikel 174a van de Gemeentewet.  

In het kader van een lopend onderzoek in handel in (hard)drugs in Amsterdam Noord, hebben er meerdere doorzoekingen in de woning aan de Noorderbreedte plaatsgevonden. Uit informatie van de politie blijkt dat hierbij een handelshoeveelheid harddrugs (cocaïne en heroïne), een geladen vuurwapen en munitie is aangetroffen. Uit de politierapportage blijkt dat een bewoner en een familielid zich bezig hebben gehouden met het dealen in harddrugs vanuit de woning en in de omgeving daarvan.

De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Voorkomen dient te worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in de handel in drugs. Daarnaast raakt de aanwezigheid van vuurwapens in een woning, gelet op verschillende liquidaties die hebben plaatsgevonden in en om Amsterdam, direct aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van burgers. Gezien het gevaar voor de openbare orde en veiligheid, heeft de burgemeester de woning voor drie maanden gesloten.