AMSTERDAM - Op last van burgemeester Halsema is een woning aan de Nolensstraat gesloten. De sluiting is voor drie maanden en op grond van een noodbevel. De burgemeester heeft het besluit genomen omdat de openbare orde in de omgeving van de woning in ernstige mate is aangetast.


In de berging van de woning heeft de politie explosieven, vuurwapens en munitie aangetroffen die doorgaans worden gebruikt bij ernstige misdrijven in het criminele circuit, waarbij in Amsterdam geregeld onschuldige slachtoffers vallen. Na deze vondst zijn de bewoners in het appartementencomplex ondergebracht naar een veilig onderkomen.

Dit is niet de eerste keer dat de openbare orde is verstoord bij de woning. Eerder dit jaar werd een explosief aangetroffen en heeft een explosie plaatsgevonden bij het gezamenlijke portiek van het appartementencomplex.

Door het incident is het woon- en leefklimaat in de omgeving van de woning ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord. Om deze ernstige verstoring van de openbare orde te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.