AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 2 mei 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Nida Senffstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Tijdens een doorzoeking van de woning op 28 maart 2019 heeft de politie verschillende voorwerpen gevonden die worden gebruikt voor de bewerking van harddrugs. In de woning bevond zich onder andere een professioneel sealapparaat, sealzakken, een cokepers, een weegschaal, een maatbeker en latex handschoenen. Het vermoeden bestaat dan ook dat deze woning wordt gebruikt voor de productie en bewerking van harddrugs.

De aanwezigheid, bewerking én handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde. De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.