AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 24 december 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Mesdagstraat gesloten. De sluiting is voor drie maanden en op grond van de Opiumwet en Gemeentewet.

Uit het politieonderzoek blijkt dat er handel in gestolen goederen en drugs vanuit de woning plaatsvindt. In de woning is onder andere 4300 euro aan contant geld aangetroffen, ruim vijf gram cocaïne, een weegschaal en versnijdingsmiddelen. Ook vond de politie in de woning meerdere mobiele telefoons, een gestolen laptop, notebook, een smart bike en een horloge van een waarde van 35.000 euro. Tevens zijn er huishoudelijke producten in grote hoeveelheden en soorten aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn.

De aanwezigheid, het gebruik én de handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde. De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen is de woning per direct voor onbepaalde tijd gesloten.