AMSTERDAM - Vandaag, 25 maart 2021, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Jonge Roelensteeg gesloten. Op grond van overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek is de woning aan de Jonge Roelensteeg doorzocht. Daar trof de politie een hennepkwekerij aan. De energie voor de kwekerij werd illegaal afgetapt en de doucheruimte van de woning was ingericht als watervoorziening voor de hennepplanten. De woning was niet ingericht als leefruimte en werd niet bewoond.

De aanwezigheid van een hennepkwekerij maakt inbreuk op de openbare orde en kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Het open blijven van de woning levert dan ook een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Ook moet voorkomen worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in het kweken en handelen van drugs. Daarom heeft de burgemeester besloten om de woning voor drie maanden te sluiten.