AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 4 juli 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Jan Evertsenstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Tijdens een doorzoeking van de woning op 14 mei 2019 trof de politie verschillende voorwerpen en materialen aan die worden gebruikt voor de productie en bewerking van harddrugs. Tijdens een eerdere doorzoeking van deze woning in 2016 vond de politie een handelshoeveelheid drugs, wapens en materialen om drugs mee te produceren én te bewerken. De politie vermoedt dan ook dat de woning al langere tijd wordt gebruikt als doorvoerwoning voor criminelen. De aanwezigheid van, bewerking van én handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde.

De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.