AMSTERDAM - Op maandag 11 mei is op last van burgemeester Halsema een woning aan het Evertsweertplantsoen gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit de politierapportage blijkt dat in de woning verschillende goederen zijn aangetroffen voor het versnijden en produceren van verdovende middelen. Er is 86,3 gram cocaïne aangetroffen, doosjes paracetamol, zakjes met versnijdingsmiddel, een grote handpers en mallen voor het persen van blokken cocaïne en vele blikken en flessen met tientallen liters aceton. Ook werd de woning feitelijk niet bewoond.

De aanwezigheid van drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.