AMSTERDAM - Op dinsdag 30 juni is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Davisstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage blijkt dat in de woning onder andere 2,96 kilo cocaïne is aangetroffen, 1,63 kilo procaïne en 99,8 gram aan versnijdingsmiddelen. Tevens vond de politie in de woning goederen in grote hoeveelheden waarvan het vermoeden bestaat dat het gebruikt wordt voor het voorbereiden, verwerken en bewerken van verdovende middelen. Het is aannemelijk dat de woning slechts werd gebruikt voor criminele activiteiten.


De aanwezigheid van drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.