AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 26 februari, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Daniël Defoelaan gesloten. Op grond van overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek blijkt dat de woning aan de Daniël Defoelaan niet werd bewoond maar werd gebruikt als inpaklocatie van verdovende middelen. In de woning zijn weegschalen, sealmachines, sealbags en inpakdozen aangetroffen. Daarnaast vond de politie meerdere verdovende middelen, namelijk; hasj, ketamine, meth, MDMA, amfetamine en cocaïne. Ook is er een met munitie geladen vuurwapen in beslag genomen.

Handel, gebruik en de aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze verstoring van de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten de woning voor drie maanden te sluiten.