AMSTERDAM - Vandaag, maandag 12 augustus 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Cornelis Aarnoutsstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

In de politierapportage van 30 juli 2019 blijkt dat in de woning een groot contant geldbedrag en een handelshoeveelheid aan harddrugs is aangetroffen. Ook zijn er verschillende attributen zoals versnijdingsmiddelen, een weegschaal, sealzakken en -apparaat aangetroffen die gebruikt worden voor het wegen en verpakken van verdovende middelen. Door de aanwezigheid, combinatie en hoeveelheid van de aangetroffen goederen bestaat er een sterk vermoeden dat de woning wordt gebruikt om op grote schaal drugs te kunnen vervaardigen.

De aanwezigheid van, bewerking van én handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde. De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.