AMSTERDAM - Op maandag 25 mei is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Columbusstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage blijkt dat in de woning onder andere 11 blokken cocaïne zijn aangetroffen, 38 kilo aan verschillende versnijdingsmiddelen en ruim 20 liter aceton. In de woning werden verschillende goederen en apparatuur aangetroffen die gebruikt worden voor het versnijden, produceren en handelen in verdovende middelen. Eerder trof de politie 20 kilo cocaïne aan in een verborgen ruimte in een voertuig dat in relatie staat tot de woning.

De aanwezigheid van drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.