AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 18 juli 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Bos en Lommerweg gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Tijdens een doorzoeking van de woning op 12 juni 2019 trof de politie ten minste twintig kilo cocaïne aan. Ook vond de politie verschillende voorwerpen en materialen aan die worden gebruikt voor de productie en bewerking van harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld. Eén kamer in de woning was ingericht als cocaïne laboratorium waar cocaïne wordt vervaardigd en klaargemaakt voor de drugshandel.

De aanwezigheid van, bewerking van én handel in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde. De aanwezigheid van een handelsvoorraad drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.