AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 29 maart 2019, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Andries Vierlinghstraat gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Gemeentewet.

Uit de politierapportage van 7 februari 2019 blijkt dat er de afgelopen maanden meerdere geweldsincidenten rondom deze woning zijn geweest waarbij de politie moest ingrijpen. Ook zijn er meerdere meldingen van overlast gedaan door omwonenden.

Tijdens een doorzoeking in de woning heeft de politie de volgende voorwerpen aangetroffen: een gestolen jas, tientallen scherpe patronen, een kolf van een automatisch vuurwapen, een nepvuurwapen, bivakmutsen en maskers, een gestolen identiteitsbewijs, een pinapparaat en sloophamers. De politie vond ook 108,6 gram wit poeder. De politie vermoedt dat het poeder wordt gebruikt om nep dope te maken. De politie heeft acht personen in de woning aangehouden voor heling.

Gedragingen in en rondom de woning leveren een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.