AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 16 februari, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Akerwateringstraat gesloten. De woning wordt voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Naar aanleiding van een lopend politieonderzoek heeft de politie de woning aan de Akerwateringstraat doorzocht. Daar werden twee bewerkte trolleyrolkoffers aangetroffen met wit poeder dat op cocaïne leek. Daarnaast vond de politie verschillende verpakkingsmaterialen zoals transparante folie en bruine rollen tape, een grote som contant geld en twee versleutelde telefoons voor het gebruik in het criminele milieu.

Uit het onderzoek blijkt dat de woning feitelijk niet werd bewoond en als stashwoning voor de handel in harddrugs werd gebruikt. Buiten de woning is er een verdachte aangehouden met een handelshoeveelheid cocaïne op zak. Uit camerabeelden blijkt dat deze cocaïne afkomstig was uit de woning.

De aanwezigheid van een handelshoeveelheid drugs in een woning maakt inbreuk op de openbare orde, onder andere vanwege het gevaar van ripdeals en het risico dat criminelen naar de woning komen. Om deze verstoring van de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen en om te voorkomen dat de woning een rol kan blijven spelen in het handelen en vervaardigen van drugs heeft de burgemeester besloten de woning voor drie maanden te sluiten.