AMSTERDAM - Op woensdag 8 februari is op last van de burgemeester een woning aan de Borneolaan gesloten voor de duur van drie maanden. De sluiting geldt op grond van overtreding van de Opiumwet.

Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek is de woning aan de Borneolaan doorzocht. Daar trof de politie drugs, zwaar illegaal vuurwerk, wapens en een grote som contant geld aan. Daarnaast is er al een langere tijd sprake van overlast vanuit de woning en zijn er eerder handelshoeveelheden drugs, zwaar illegaal vuurwerk en een wapen aangetroffen.

Handel, gebruik en de aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Het kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Daarnaast is de aanwezigheid van zwaar illegaal vuurwerk, een vuurwapen en patronen een ernstige schending van de openbare orde. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen is de woning per direct voor drie maanden gesloten.