AMSTERDAM - Vandaag is op last van burgemeester Halsema een winkelpand met bovengelegen woning aan de Weteringstraat gesloten. De publiek toegankelijke inrichting is per direct voor onbepaalde tijd gesloten en de bovengelegen woning is per direct gesloten voor drie maanden gesloten. Beide sluitingen zijn op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage van 24 oktober blijkt dat beide panden als drugslab werden gebruikt. Er is een grote handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, onder andere 16 kilo aan XTC pillen, een aantal jerrycans met GHB, een tas met MDMA en een tiental jerrycans met GBL. Ook is er een grote hoeveelheid materialen aangetroffen die worden gebruikt voor handel in verdovende middelen.

De aanwezigheid van een handelshoeveelheid harddrugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen wordt het winkelpand per direct voor onbepaalde tijd gesloten en de woning voor drie maanden.