AMSTERDAM - Op woensdag 11 november is op last van burgemeester Halsema een niet-publiek toegankelijke inrichting aan de Portsmuiden gesloten. Het pand is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit politieonderzoek blijkt dat in het pand diverse hennepresten en goederen zijn aangetroffen die worden gebruikt in een hennepkwekerij. Uit onderzoek blijkt dat er geen inwerking zijnde kwekerij was, maar deze mogelijk recent verwijderd is. In het pand zijn meerdere goederen zoals een sealapparaat, ventilator, luchtbevochtigers, groeimiddelen en meerdere resten van hennepplanten gevonden.

De aangetroffen goederen welke in combinatie alleen worden gebruikt voor beroepsmatige hennepteelt duiden erop dat er een hennepplantage in het pand heeft gezeten. De aangetroffen goederen kunnen leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten