AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 29 januari, is op last van burgemeester Halsema een publiek toegankelijke inrichting aan de Kamperfoelieweg gesloten. De sluiting is op grond van het overtreden van de Opiumwet en geldt voor onbepaalde tijd.


Naar aanleiding van een brand op 7 januari 2021 stelde de politie een onderzoek in naar de lunchroom die in het pand aan de Kamperfoelieweg gevestigd is. Uit dit onderzoek bleek dat er een hennepplantage in het pand aanwezig was. De energie voor deze plantage werd illegaal afgetapt en door een verkeerde aansluiting heeft er brand kunnen ontstaan. De brandweer was op tijd ter plaatse om de brand te blussen. Tijdens het politieonderzoek zijn er ook meerdere assimilatielampen, koolstoffilters, slakkenhuizen, warmtekachels en voltregelaars aangetroffen.

De aanwezigheid van een hennepplantage en de brand die daardoor heeft plaatsgevonden vormen een inbreuk op de openbare orde. Ook het risico van ripdeals, overlast, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten vormen een gevaar voor de omwonenden. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten dit pand voor onbepaalde tijd te sluiten.