AMSTERDAM - Op donderdag 16 juli is op last van burgemeester Halsema een niet-publiek toegankelijke inrichting aan de Elementenstraat gesloten. Het pand is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit politieonderzoek blijkt dat in het pand een inwerking zijnde hennepplantage is aangetroffen met 948 hennepplanten en 36 LED-lampen. Daarnaast zijn er meerdere goederen, zoals tijdschakelaars, ventilatoren en transformatoren, armaturen, water- beluchting en dompelpompen verspreid over meerdere ruimtes in het pand aangetroffen. Deze goederen worden gebruikt ten behoeve van de kwekerij.

De aanwezigheid van een hennepplantage en goederen ten behoeve van de kwekerij kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten.