AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 22 december, is op last van burgemeester Halsema een voor publiek toegankelijk pand aan de Damstraat gesloten. Het pand is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van overtreding van de Opiumwet.


De politie stelde eerder dit jaar onderzoek in naar het pand, een souvenirwinkel aan de Damstraat. Daaruit blijkt dat er in de souvenirwinkel voorwerpen worden verkocht die bestemd zijn voor de handel in met name harddrugs. Zo trof de politie veel stoffen en voorwerpen aan die gebruikt kunnen worden voor de productie en/of distributie van deze drugs.

Hiermee wordt het handelen in drugs vanuit het pand gefaciliteerd en de Opiumwet overtreden. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de winkel op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten. Vanwege de coronamaatregelen was het pand voor publiek reeds gesloten maar geldt nu ook een formele sluiting voor onbepaalde tijd.