AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 9 december 2022, is op last van de burgemeester Halsema een publiek toegankelijk pand aan de Amstelveenseweg gesloten. De sluiting is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en geldt voor de duur van zes maanden. De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde.


Uit informatie van de politie blijkt dat in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december een handgranaat is aangetroffen voor het pand. Het pand is gelegen in een woon- en winkelbuurt en heeft dan ook het veiligheidsgevoel in de omgeving van het pand en de openbare ernstig aangetast.

Gelet op de ernst van deze feiten en het risico op herhaling heeft de burgemeester besloten om het pand per direct voor zes maanden te sluiten. Mocht blijken uit politieonderzoek dat een sluiting niet langer nodig is voor herstel van de openbare orde, dan kan de burgemeester de sluiting eerder opheffen. Dat geldt tevens als blijkt dat er nog een groot risico op herhaling is, dan kan de burgemeester besluiten om de sluiting langer voort te laten duren.