AMSTERDAM - Vandaag, 8 juni 2021, is op last van burgemeester Halsema een niet voor publiek toegankelijke inrichting, een loods, aan de Vlierweg gesloten. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd op grond van overtreding van de Opiumwet.

Naar aanleiding van een brandmelding is de loods aan de Vlierweg door de politie doorzocht. Daar werd een professioneel aangelegde hennepkwekerij met growshop en hennepstekkerij aangetroffen. Daarnaast vond de politie grote hoeveelheden goederen zoals kweektenten, koolstoffilters, groeimiddelen, assimilatielampen, transformatoren en ventilatoren die worden gebruikt voor het kweken van hennep. De brand in de loods is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan.

De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Dat gevaar blijkt uit de brand die hier is ontstaan en geblust kon worden. Daarmee is een grote ramp voorkomen. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen en te voorkomen dat dit pand in de toekomst een rol kan blijven spelen in het kweken en handelen van drugs, heeft de burgemeester besloten om de loods voor onbepaalde tijd te sluiten.