AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 24 juli 2019, is op last van burgemeester Halsema Café De Zevende Hemel Amsterdam aan de Hofwijckstraat gesloten. Het pand is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

Naar aanleiding van meldingen over drugshandel en illegaal gokken vond er op 14 juni 2019 een integrale controle plaats in het café. De politie vond toen handelshoeveelheden drugs (cocaïne, MDMA, ketamine en 4-FA). Daarnaast heeft de politie vastgesteld dat het aannemelijk is dat het café illegaal gokken faciliteert omdat er een in werking zijnde gokcomputer in het café stond. De Kansspelautoriteit heeft de gokcomputer uitgelezen en heeft vastgesteld dat er dagelijks weddenschappen werden afgesloten.

De aanwezigheid van een handelshoeveelheid drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Illegale gokactiviteiten kunnen een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten wat het risico vergoot op geweldsincidenten met concrete risico’s voor de openbare orde. Om deze situatie te beëindigen, is het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten.