AMSTERDAM - Op 3 kavels in de Sluisbuurt, de nieuwe wijk op het Zeeburgereiland, komen een hogeschool en 750 tot 800 jongeren- en studentenwoningen. Dat zijn de gemeente, Inholland en DUWO met elkaar overeengekomen. De bouw start rond het eind van dit jaar en gaat ruim 2 jaar duren.

Er is in Amsterdam heel veel vraag naar betaalbare jongeren- en studentenwoningen. Het komt dus enorm gelegen dat we in deze nieuwe wijk zoveel jongeren en studenten kunnen gaan huisvesten. Over 3 jaar zijn zij de eerste bewoners van dit gebied.

Campus aan het IJ
Hogeschool Inholland voegt in de Sluisbuurt vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen samen in 1 pand. Uiteindelijk studeren hier dan 7.500 studenten. DUWO bouwt zelfstandige woningen en groepswoningen voor jongeren en studenten, aangevuld met ruimtes voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

De panden gaan samen een duurzame open stadscampus vormen. Ze krijgen een aansluiting op stadswarmte. En op de daken en gevels komen zonnepanelen en beplanting om hitte tegen te gaan en regenwater op te vangen.

Eind 2020 van start
De 3 kavels liggen vlak bij het toekomstige waterbassin, in het hart van de wijk. Het is de bedoeling dat Inholland eind 2020 start met de bouw. De oplevering wordt in 2022 verwacht. DUWO wil in 2021 beginnen en in 2023 opleveren.

In de Sluisbuurt komen in totaal ruim 5.500 woningen en voorzieningen. De volledige ontwikkeling gaat 10 tot 15 jaar duren.

Meer weten
Sluisbuurt op Zeeburgereiland