AMSTERDAM - Vrijdag 15 december 2017 is de selectieprocedure gestart voor de laatste woningbouwkavels op Steigereiland op IJburg. Het gaat hier om de tweede fase van de waterkavels in de Waterbuurt. De gemeente zoekt een partij die het programma met woonsteigers, drijvende woningen en woonarken kan ontwikkelen, financieren, realiseren, exploiteren en/of verkopen. De belangrijkste criteria bij de selectie zijn ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Kavel 124-II

Op het kavel in het binnenwater van de Waterbuurt Oost is ruimte voor 3 woonsteigers met daaraan 50 tot 60 drijvende woningen en 3 woonarken.
De opgave is om een fijnzinnig, tijdloos geheel te realiseren in een groen en gevarieerd woonmilieu. Dat goed aansluit bij het water, waardoor het omringd wordt en waarin een goede balans wordt gevonden tussen individuele expressie en gemeenschappelijke identiteit.

De volledige opgave lees je in de selectiebrochure en bijlagen, die gepubliceerd staan op www.tenderned.nl onder ‘IJburg, kavel 124 2e fase, waterwoningen en steigers’.

Selectieprocedure

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 1 februari 2o18. Daarna gaan er maximaal drie partijen door naar de definitieve selectie. Daarna bepaalt een deskundigenjury welke partij het beste voorstel en ontwerp heeft ingediend. De gunning staat gepland voor eind juni 2018.

Steigereiland

Het Steigereiland is het eerste eiland van IJburg gezien vanaf de A10, net over de Enneüs Heermabrug. Het is het experimentele eiland van IJburg met allerlei verschillende vormen van zelfbouw, welstandsvrij bouwen en wonen op en aan het water. Wonen op het water is deel van de identiteit van IJburg en draagt bij aan de nautische sfeer. Beeldbepalend voor Steigereiland is de Waterbuurt met drijvende woningen aan steigers.