AMSTERDAM - Op donderdag 27 april is het Koningsdag. Een dag die, naast gezelligheid, ook enorm veel afval met zich meebrengt. Medewerkers van de reinigingsdienst gaan samen aan de slag om het Centrum er weer spik en span uit te laten zien.

Om 12 uur ’s nachts vertrekken de eerste veegwagens vanuit de stadsdeelwerf op de Jacob Bontiusplaats richting het Centrum om de strijd tegen het afval aan te gaan. Met 150 man wordt tot vroeg in de ochtend schoon gemaakt. Of het nu om plastic bekertjes gaat of oranje slingers; alles moet weg.

Met man en macht

Na Koningsdag, al vanaf 23.00 uur, zijn de eerste afvalwagens in Centrum bezig met de grote schoonmaak. Om 24.00 uur gaan nog eens 75 extra voertuigen de stad in, om met zijn allen de klus te klaren. Vanaf de rand van het Centrum wordt met man en macht naar de oude binnenstad toe gewerkt.

Extra afvalbakken

Natuurlijk worden er in heel Amsterdam ook extra veel normale afvalbakken geplaatst: maar liefst 1500. Deze extra afvalbakken komen met name in de binnenstad en het Vondelpark te staan. Op de vrijmarkten worden afvalzakken uitgedeeld.

Doet u mee?

Amsterdam is van ons allemaal en iedereen wil graag een schone stad. Draag hieraan uw steentje bij door afval netjes in de prullenbak te gooien en niet verkochte spullen niet op straat te laten liggen. Samen maken we er een mooie Koningsdag van en zorgen we dat de stad snel weer schoon is.