AMSTERDAM - Zowel een kledingwinkel als een restaurant op het Bijlmerplein zijn per direct gesloten door burgemeester Femke Halsema. De kledingwinkel werd vannacht meerdere malen beschoten terwijl er bij het restaurant tot tweemaal aan toe een handgranaat werd neergelegd.

Hedenavond kwam de Gemeente Amsterdam met twee persberichten naar buiten:

Sluiting winkel aan het Bijlmerplein
Vandaag, 1 november 2018, is op last van burgemeester Halsema een publiek toegankelijke inrichting aan het Bijlmerplein gesloten. De sluiting is voor onbepaalde tijd en op grond van de APV. De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde.

Uit informatie van de politie blijkt dat op 1 november rond 02.30 uur meerdere keren op de winkel is geschoten met een vuurwapen. De beschieting van het pand heeft een grote impact op de openbare orde en het veiligheidsgevoel.

Gelet op de ernst van dit feit, heeft de burgemeester besloten het bedrijf per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.

Sluiting pand aan het Bijlmerplein
Vandaag, 1 november 2018, is op last van burgemeester Halsema een publiek toegankelijke inrichting aan het Bijlmerplein gesloten. De sluiting is voor onbepaalde tijd en op grond van de APV. De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, dat is ontstaan door de vondst van een handgranaat.

Uit politierapportages van 29 oktober en 1 november blijkt dat er twee maal een handgranaat is aangetroffen voor het pand. De aanwezigheid van wapens en munitie in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan.

Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeester besloten het pand per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.