AMSTERDAM - Amsterdam is een waterstad. Niet voor niets kennen we Amsterdam ook als het Venetië van het Noorden. Een goed verzorgde waterkant hoort bij een mooi Mokum. In de nota Welstand op het water zijn criteria opgesteld voor de beoordeling van objecten op of aan het water, zoals woonboten en steigers. U kunt nu reageren op deze concept-nota.

Wie een woonark of steiger wil veranderen, moet voldoen aan verschillende voorwaarden. Welstand is er één van. Aan de hand van de uitgangspunten en criteria voor welstand kan worden beoordeeld of het uiterlijk past in de omgeving. Zo kunnen Amsterdammers en gemeente samen zorgen dat objecten aan of op het water passen bij de stad. Het welstandsbeleid voor wonen op of aan het water sluit aan op de nota De Schoonheid van Amsterdam, waarin de welstandcriteria staan voor de gebouwde omgeving.

Informatieavond Welstand op het water

Op maandag 13 november bent u van 19.00 tot 21.45 uur welkom op de informatiemarkt in de Boekmanzaal van het stadhuis (Amstel 1, 1011 PN Amsterdam). U kunt hier terecht met vragen over de concept-nota of over de procedure.

Uw mening?

De nota is na te lezen op de website. Tot 26 november kunt u uw mening geven. U kunt deze sturen naar inspraak.welstandopwater@amsterdam.nl.