AMSTERDAM - In 2018 start de gemeente een proef met acht panelen met biotechfilters om te kijken of deze filters de luchtkwaliteit in de Valkenburgerstraat meetbaar verbeteren.

De filters bestaan uit een mossoort die – beschermd door schaduwgevende planten - fijnstof, stikstofoxiden en CO2-equivalenten bindt. CityTrees staan in meer Europese steden, waaronder Parijs en Berlijn. Amsterdam is de eerste stad met een proefopstelling van acht panelen in één straat.

Innovatieve IoT Technologie

Aan beide kanten van de Valkenburgerstraat komen vier CityTrees met een onderlinge afstand van 80 meter. De panelen zijn bijna drie meter breed en ruim vier meter hoog. Geïntegreerde Internet of Things (IoT)-technologie levert real-time omgevingsgegevens en uitgebreide prestatie- en statusinformatie van de CityTree. Deze informatie is voor iedereen af te lezen via een QR-code op de CityTree.

Omwonenden zijn hierover met een brief op de hoogte gesteld.

Knowledge Mile

De proef met de CityTrees valt onder ‘Knowledge Mile Park’. Dit is een gezamenlijk opdrachtgeverschap van de Stadsdelen Centrum en Oost met als doel de route Amstelplein– IJtunnel door het toepassen van vergroening en duurzaamheidsmaatregelen leefbaarder te maken.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen via tel: 06 83624580 of per mail: w.daamen@amsterdam.nl.