AMSTERDAM - Op 12 maart organiseert de gemeente Amsterdam haar eerste stadsbrede informatieavond over aardgasvrij Amsterdam. Alle Amsterdammers die meer willen weten over wat een aardgasvrije stad betekent voor hun woning zijn welkom om deel te nemen aan deze avond.

Amsterdam wordt aardgasvrij. Net als de rest van Nederland. Dit betekent dat alle woningen aan een andere energiebron dan aardgas moeten worden aangesloten om te koken, verwarmen en douchen. Voor 2050. Dat lijkt ver weg, maar dat is het niet. Om dit te halen moeten er namelijk ruim 11.000 woningen per jaar worden afgesloten. En daarvoor hebben we ook uw hulp nodig.

Informatieavond

  • Wanneer: maandag 12 maart
  • Waar: LAB 111, Arie Biemondstraat 111
  • Hoe laat: van 19.15 tot 21.30

Interactieve avond

Tijdens deze informatieavond kunt u meedoen aan de eerste Amsterdamse Aardgasvrij pubquiz (met prijs!). Of u knoopt een gesprek aan met onze wethouder Duurzaamheid, Abdeluheb Choho. Uiteraard zijn er thematafels, waarbij per tafel gebrainstormd wordt over koken zonder aardgas, hoeveel de overstap naar een andere energiebron gaat kosten, wat huurders kunnen doen en zo nog veel meer. De tafel met de meest slimme oplossingsrichtingen of vooruitstrevende ideeën, wordt uiteraard ook beloond.