OUDER-AMSTEL - De lokale partij Ouder Amstel-Anders vermoedt dat er is gesjoemeld met de stemmen na de gemeenteraadsverkiezingen, meldt De Telegraaf. De partij heeft daarom aangifte gedaan. Ouder Amstel-Anders werd bij de verkiezingen nét niet de grootste.

Op de uitslagenavond van de verkiezingen ging Paulette Koek-Baks, fractievoorzitter van Ouder Amstel-Anders, nog opgelucht naar huis. Haar partij was volgens de voorlopige tellingen de grootste geworden. Maar een dag later bleek de VVD toch te hebben gewonnen.

Er was toen een stapel van 21 stembiljetten gevonden, allemaal voor de VVD. "Het geeft ons een heel naar gevoel", zegt Paulette Koek-Baks, fractievoorzitter van Ouder Amstel-Anders. "Op basis van een paar gevonden stemmen was die partij plots de grootste."

Onderzoek door rijksrecherche
Uiteindelijk werden wijzigingen in het aantal stemmen in het proces-verbaal ontdekt, zonder een verklaring of een paraaf van de voorzitter. Een woordvoerder van de gemeente zegt in een reactie tegen de krant dat de wijzigingen in het proces-verbaal zijn doorgevoerd omdat de voorzitter de uitslagen bij de verkeerde partij had genoteerd.

Koek-Baks heeft, net als een aantal inwoners, aangifte gedaan bij de politie. Ze denkt dus dat er iets anders is gebeurd. De politica hoopt dat de rijksrecherche de zaak gaat onderzoeken.Er zit nogal wat druk achter. Drie maanden na de verkiezingen zouden de gegevens van de verkiezingen worden vernietigd.