AMSTERDAM - Gemeente Amsterdam wil bewoners stimuleren het huishoudelijk afval meer gescheiden aan te bieden. In het afval zitten veel spullen die hergebruikt kunnen worden of waarvan je andere producten kunt maken. Dat is goed voor het milieu. Daarom worden de komende jaren in Zuidoost extra containers bijgeplaatst voor plastic, glas, papier, textiel of restafval. Daarnaast worden alle ondergrondse afvalcontainers in Zuidoost vervangen, omdat ze de technische levensduur hebben bereikt.

De werkzaamheden worden per buurt aangepakt. Daarover worden bewoners per buurt voor de start van het werk met een brief geïnformeerd.

De nieuwe containers voor restafval hebben een kleinere opening. Daar passen geen grote zakken in. Wij adviseren u om afvalzakken van 60 liter te gebruiken.

Tijdens de werkzaamheden voor plaatsing en vervanging van de afvalcontainers kunt u het afval tijdelijk kwijt in een bovengrondse container in de buurt van de oude containers. De extra containers staan niet altijd op precies dezelfde plek als de huidige containers, omdat er bijvoorbeeld kabels en leidingen liggen.