AMSTERDAM - Het bestrijden van gladde wegen, straten en stoepen is een belangrijke verantwoordelijkheid van gemeente en inwoners. Om valpartijen te voorkomen konden Amsterdammers in het verleden ook zelf strooien met behulp van de gele zoutkisten op bruggen. Die zijn nu als sneeuw voor de zon verdwenen. De Partij van de Ouderen wil opheldering.


Nu we voor het eerst in lange tijd weer met forse sneeuwval en zelfs sneeuwstormen te maken hebben, valt het ineens op dat de gele strooibakken nergens meer te bekennen zijn. "Inwoners konden altijd zelf verzoeken doen tot het plaatsen van een zoutkist. Dat blijkt nu niet meer te kunnen en dat vind ik raar", zegt fractievoorzitter en kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje, Wil van Soest.

"Mensen zijn enorm bereidwillig om de gemeente te helpen met strooien om hun eigen straatjes en bruggen begaanbaar te houden. Dan moet de gemeente dat wel faciliteren met de zoutkisten", aldus Van Soest die schriftelijke vragen stelt over deze uitglijder van het stadsbestuur.