AMSTERDAM - De nieuwe parkeergarage aan Rokin 67 opent op woensdag 6 mei de deuren. De 5 verdiepingen tellende garage heeft 293 parkeerplekken. 80% van de plekken is bedoeld voor de vergunninghouders in het gebied en 20% voor bezoekers. Bij de parkeergarage hoort ook een fietsenstalling met plaats voor 260 fietsen.

We kiezen in Amsterdam voor een autoluwe stad. Zo maken we ruimte voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Auto’s worden in het centrum zoveel mogelijk inpandig geparkeerd.

2 vliegen in 1 klap
Met de opening van de Rokingarage slaan we 2 vliegen in 1 klap. 293 parkeerplekken voor auto’s gaan onder de grond, en er komen 260 extra fietsparkeerplekken bij. Zo hebben we voldoende parkeergelegenheid en tegelijkertijd een prettigere openbare ruimte.

24 uur per dag
De parkeergarage is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, is rolstoeltoegankelijk en beschikt over 20 elektrische laadplekken. Vergunninghouders die in het geselecteerde gebied wonen, hebben een uitnodiging ontvangen om gratis gebruik te maken van de parkeergarage. Zij hebben geen plaatsgarantie. Bezoekers kunnen tegen een tarief van € 6,30 per uur in de garage parkeren.

Fietsenstalling
Naast de parkeergarage ligt een ondergrondse fietsenstalling. Die wordt naar verwachting in de zomer van 2020 geopend. De fietsenstalling biedt plaats aan 260 fietsen en heeft een directe toegang tot het metrostation. Toegang tot de fietsenstalling krijg je door in- en uit te checken met een OV-chipkaart of bankpas. Het parkeren van een fiets in de stalling is elke eerste 24 uur gratis; elke extra dag kost € 1.25.