AMSTERDAM - Na een succesvolle eerste editie van Pampus Live keert het festival ook in 2024 terug naar het eiland. Op zondag 26 mei gaan bezoekers genieten van de beste bands binnen én buiten het historische fort. Met podia in de fortgracht, het oude waterbassin en op het plein met uitzicht over het IJmeer, klinkt er livemuziek over het volledige eiland.


The line-up voor deze editie: WIES, The Indien, Queen’s Pleasure, Meis, Hiqpy, Rens, Jaïr & Ome Uncle, Parker Fans, Plastic Persoon, Klankspoor en Öhne Umlaut. Je kunt er zeker van zijn dat het weer een en al talent en feest gaat worden! Met fantastische singer-songwriters en indie-, rap- en rockbands op de line-up is Pampus Live het perfecte festival om je weekend mee af te sluiten!


Leuk weetje! Pampus is sinds dit jaar fossielvrij en wekt zijn eigen energie enkel en alleen op door zon, wind en biovergisting. Dat houdt in dat dit festival volledig op groene energie zal opereren.


Tijdens Pampus Live ontdek je ook de rest van het unieke eiland. Verdwaal in de gangen van het fort of ontdek De Stelling van Amsterdam in een virtuele ballonvaart.


Kijk op pampus.nl voor meer info en tickets.

Pampus Live: hét muziekfestival op Amsterdams Werelderfgoed is terug!
Het programma van Pampus Live is compleet! Op zondag 26 mei keert het festival terug naar Amsterdams werelderfgoed: Forteiland Pampus. Na de eerder aangekondigde namen voegen we vandaag WIES, Meis, Parker Fans, Plastic Persoon, Klankspoor en Öhne Umlaut toe aan het programma.


Binnen en buiten het historische fort genieten bezoekers tijdens Pampus Live van de beste Nederlandse bands. Verspreid over het eiland staan er podia in de fortgracht, het oude waterbassin en in de bergloods. Met een 360 graden uitzicht over Amsterdam, Muiden en Almere, eigen gebrouwen Pampus bier en zwemsteiger is Pampus Live het perfecte festival om het laatste weekend van mei mee af te sluiten.


Duurzaam op Pampus
Tijdens Pampus Live is er meer te beleven dan enkel muziek. Ontdek het unieke eiland en leer meer over haar rijke historie. Dwaal door de gangen van het fort of ontdek De Stelling van Amsterdam in een virtuele ballonvaart. Ook valt er meer te leren over het zelfvoorzienende eiland dat Pampus sinds de oplevering is.


Zonder aansluiting naar het vaste land is Pampus groots op het gebied van fossielvrije zelfvoorzienendheid. Symbool hiervoor staan de twee gloednieuwe windturbines, die je verwelkomen wanneer je het eiland nadert. Maar ook de watermaker, de energiegevende bergloods en de moes-, kruiden- en bloementuinen maken duidelijk dat het eiland nu duurzaam off-grid opereert.

Om deze fossielvrije toekomst van Pampus te vieren gaan er tijdens Pampus Live metershoge vliegers van de Fryske Draeken de lucht in. De professionele vliegeraars vullen de hele dag de lucht boven het met gigantische vliegers in alle vormen en kleuren.

Praktisch
Pampus Live is enkel bereikbaar per boot. De hele dag door vertrekken er diverse veerboten vanaf Muiden en IJburg. Bij aankoop van een festivalticket reserveer je gelijk een tijdslot voor de veerboot. Ook is het mogelijk om met je eigen boot bij het eiland aan te leggen en het festival te bezoeken.
Tickets voor Pampus Live zijn vanaf nu te koop via pampuslive.nl
• Ticket incl. boot retour vanaf Muiden: €33,50
• Ticket incl. boot retour vanaf Amsterdam IJburg: €37,50
• Ticket eigen boot: €29,00
Pampus Live wordt georganiseerd door GRAP en Pampus. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, KINK, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Amsterdam.