AMSTERDAM - Vandaag, 11 december 2022, hebben Mia Bouwhuis en Titia van Grol de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Flora Breemer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid. Zij kregen de onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse kerstviering voor de medewerkers van HeenenWeer.


Vijf jaar geleden zijn Mia Bouwhuis en Tita van Grol begonnen met het opzetten van de vervoersdienst HeenenWeer. Met deze dienst kunnen mensen die minder mobiel zijn en veel thuis zitten, meer naar buiten. Zo kunnen ze weer naar de huisarts of fysiotherapeut, naar de markt of op bezoek bij vrienden in de buurt.

Bouwhuis en Van Grol zochten trokken vrijwilligers aan die konden rijden en ritten konden inplannen. Ook moest er financiering komen om kleine autootjes te kunnen leasen. Inmiddels rijden er dagelijks een aantal Canta's voor de klanten van HeenenWeer door De Pijp en de Rivierenbuurt, met gemiddeld 800 ritten per maand. Ook rijdt HeenenWeer inmiddels in Oud Zuid en het Centrum.

Vanwege de vrijwillige inzet van beide om Amsterdammers die minder mobiel zijn weer mee te laten doen, ontvangen zij de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.