AMSTERDAM - Op 2 februari 2017 opent Soep van Kana haar deuren aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Hier kan iedere bewoner of bezoeker van de Oude Binnenstad terecht voor een gezonde en betaalbare kop soep, gemaakt door bijzondere mensen.

Soep van Kana wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.

Food waste

Bij Soep van Kana wordt zoveel mogelijk gekookt met ingrediënten die anders zouden worden weggegooid. Groenten die niet (lang) meer bewaard kunnen blijven, worden verwerkt in heerlijke soepen. Onze leveranciers zijn onder andere supermarkten en marktkooplui, die samen met ons willen strijden tegen food waste.

Meer dan alleen soep

Soep van Kana is een werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen opleidingsmodules in horecavaardigheden volgen en de nodige werkervaring opdoen. Ook kunnen mensen in het kader van een zinvolle dagbesteding als vrijwilliger meewerken bij Soep van Kana. Bovendien is er de mogelijkheid voor buurtbewoners om tijdens het eten van de soep samen met professionele zorgverleners hun problemen te bespreken.

Openingsfeest

Het openingsfeest vindt plaats op donderdag 2 februari om 17.00 uur. Daarna kun je op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 19.30 uur terecht bij Soep van Kana op Oudezijds Voorburgwal 95.

Meer weten over Soep van Kana? Mail dan naar soepvankana@oudezijds100.nl of kijk op www.soepvankana.nl.